Muzejsko gledališče kot izobraževalno orodje: primeri iz muzejev v Srbiji - Kiurski, Dragan (Revija za elementarno izobraževanje, 2022)
Prispevek obravnava muzejsko gledališče kot interpretativno orodje, predstavlja teoretični okvir in razvoj muzejskega gledališča, rabo dramske igre v muzejih v 20. in 21. stoletju ter njen vpliv na poučevanje. Posebno pozornost posvečamo rabi ustvarjalne dramske igre v muzejih in njeni izobraževalni vlogi pri delu z otroki in mladimi. Omenjene bodo muzejske predstave v Galeriji Matice srpske, Spominski zbirki Pavla Beljanskega, Muzeju mesta Beograd, Narodnem muzeju Kikinda, Muzeju Vojvodine in Hiši Jevrema Grujića.
Keywords: muzejsko gledališče, dramska igra, izobraževanje, ustvarjalna dramska igra, obiskovalci