Ali so študenti pedagoških študijskih smeri bolj ustvarjalni kot študenti nepedagoških študijskih smeri? - Zemljak, Dejan; Ploj Virtič, Mateja (Revija za elementarno izobraževanje, 2022)
V raziskavi nas je zanimalo, ali obstajajo pomembne razlike v samooceni ustvarjalnosti med pedagoškimi in nepedagoškimi študenti, prav tako smo raziskali ali obstajajo pomembne razlike v samooceni ustvarjalnosti med spoloma. Prilagodili smo vprašalnik za merjenje različnih vidikov ustvarjalnosti, ki sta ga razvila Kumar & Hollman (1997). Rezultati niso pokazali statistično pomembnih razlik v ustvarjalnosti med študenti glede na spol in glede na to, ali so pedagoški ali nepedagoški študenti. Sklepamo lahko, da na izražanje ustvarjalnosti verjetno vplivajo številni drugi dejavniki.
Keywords: pedagoška in nepedagoška študijska usmeritev, spol, univerzitetni študenti, ustvarjalnost