Povezava medkulturne občutljivosti, preference do glasbe sveta in likovnih del iz različnih kultur - Dobrota, Snježana; Krnić, Marijo; Brajčić, Marija (Revija za elementarno izobraževanje, 2022)
Rezultati ne potrjujejo vpliva vrste zaključenega srednješolskega izobraževanja na medkulturno občutljivost, preferenco do glasbe sveta niti na preferenco do likovnih del različnih kultur. Prav tako ni potrjen vpliv študijskega letnika na raven medkulturne občutljivosti udeležencev, potrjeno pa je, da starejši študentje v primerjavi z mlajšimi kažejo večjo preferenco do glasbe sveta in likovnih del različnih kultur. Poleg tega je bila opažena povezava med medkulturno občutljivostjo na eni strani in preferenco do glasbe sveta in likovne umetnosti različnih kultur na drugi strani.
Keywords: medkulturna občutljivost, preference glasbe sveta, preference likovnih del različnih kultur, pouk glasbene vzgoje in umetnosti, pouk likovne vzgoje in umetnosti