Vpliv učiteljeve podpore in zavzetosti na učenčev občutek tesnobe oz. samozavesti pri učenju matematike - Vidić, Tomislava; Klasnić, Irena; Đuranović, Marina (Revija za elementarno izobraževanje, 2022)
Cilj te raziskave je bil preučiti prispevek učiteljeve podpore in navdušenja pri razlagi krepitve samozavesti in odprave strahu pred matematiko pri učencih osnovne šole. Rezultati t-testa so pokazali, da so se dečki in deklice statistično bistveno razlikovali v zaznavanju spremenljivke samozavesti, pri drugih spremenljivkah pa glede na spol ni bio razlik. Rezultati regresijske analize so pokazali, da sta podpora in navdušenje učiteljev napovedovalca samozavesti učencev; podpora pa tudi prispeva k razlagi strahu pred matematiko.
Keywords: navdušenost, podpora, samozavest, strah pred matematiko, učenci