Uporaba Kolbovega modela učenja v organiziranih oblikah strokovnega izpopolnjevanja učiteljev - Močinić, Snježana; Tatković, Sanja (Revija za elementarno izobraževanje, 2021)
Uporaba Kolbovega modela izboljšuje rezultateprofesionalnega dela in izpopolnjevanja, saj model ponuja priložnost zaizmenjavo konkretnih izkušenj, refleksivnega opazovanja, abstraktnegarazmišljanja in aktivnega eksperimentiranja ter omogoča povezavo med teorijo inprakso. V empiričnem delu prispevka smo analizirali rezultate ankete medučiteljimi hrvaških osnovnih šol o prisotnosti štirih faz učnega procesa poKolbovem modelu v organiziranih oblikah strokovnega izpopolnjevanja.Raziskava je pokazala nezadovoljstvo učiteljev s strokovnim izpopolnjevanjem vsmislu dejavnosti refleksije o poučevanju, povezovanja teorije s praktičnim delomin spodbujanja raziskovalnih dejavnosti v učiteljski praksi.
Keywords: vseživljenjsko izobraževanje, Kolbov model, organizirane oblike učenja, strokovno izpopolnjevanje, učitelji