Predisposition Towards Sustainable Behaviour Among Students in the Pre-school Education Study Programme - Šindić, Aleksandra; Barbarev, Kiril; Gavriloski, Marko; Lepičnik Vodopivec, Jurka (Revija za elementarno izobraževanje, 2021)
Predispozicije za trajnostno vedenje študentov dodiplomskega študija predšolske vzgoje. Cilj empirične kvantitativne študije je bil raziskati razširjenost predispozicij za trajnostno vedenje študentov dodiplomskega študija predšolske vzgoje treh univerz. Izhodišče raziskave je bil pomen trajnostnega vedenja vzgojiteljev vizobraževanju za trajno delovanje v vrtcu. S študijo smo potrdili povezavo med predispozicijami, obstoj razlike med kognitivnimi in nekognitivnimi predispozicijami ter odsotnost statistično pomembne razlike med predispozicijami v raziskavo vključenih študentov glede na domačo fakulteto in kraj bivanja.
Keywords: predispozicije za trajnostno vedenje, predšolska vzgoja; predispozicije za trajnostno vedenje; predšolska vzgoja