Editorial / Uvodnik - Krajnčan, Mitja (Revija za elementarno izobraževanje, 2021)
Socialna pedagogika dobiva vse pomembnejše mesto tudi v izobraževalnem prostoru. V prispevkih avtorji in avtorice prikažejo široko paleto dejavnosti dokaj mlade discipline. Usmerjenost v delu z otroki in mladostniki z vedenjskimi in s čustvenimi težavami in motnjami predstavlja prevladujoče vsebine. Prispevki pomenijo pomemben znanstveni doprinos ob inflaciji raziskav in objav dokaj majhnega kroga raziskovalnega kadra.