Representation of Movement-Based Integrated Learning in Different Physical Environments of an Early Education Institution - Vujičić, Lidija; Peić, Mirela; Petrić, Vilko (Revija za elementarno izobraževanje, 2020)
Predstavitev na gibanju temelječega integriranega učenja v različnih fizičnih okoljih predšolskih institucij. Namen prispevka je ugotoviti razlike v predstavljanju integriranega učenja otrok v institucionalnem okolju med standardnim integriranim učenjem otrok in na gibanju temelječem integriranem učenju. Raziskava vključuje dve skupini mlajših otrok, ki obiskujejo mestna vrtca. Uporabljena je bila metoda analize vsebine; dejavnosti so bile fotografirane in posnete z videokamerami. Na gibanju temelječe integrirano učenje ima pomemben vpliv na kakovost vzgojnega procesa.
Keywords: mlajši predšolski otroci, fizično okolje, integrirano učenje, vzgojni proces, gibanje.