Interactive effects of acolour wheel motion game on pupils’ cognitive development in graphic arts - Olubunmi Odewumi, Micheal; Olusola Otunla, Adekunle; Abass Bada, Tayo (Revija za elementarno izobraževanje, 2020)
Interaktivni učinki gibalne igre z barvnim kolesom na kognitivni razvoj učencev pri grafiki. Igra je po vsem svetu sredstvo za zabavo in tekmovanje, a zavest o tem in uporaba igre kljub njenemu pomenu za učenje še nista zadosti uveljavljeni. Študija zato proučuje vzajemne učinke gibalne igre z barvnim kolesom na kognitivni razvoj na področju grafične umetnosti. Vključuje predhodno in naknadno testiranje; v vzorcu je bilo 50 učencev – 25 dečkov in 25 deklic. Preverjali smo dve raziskovalni hipotezi. Ugotovitve so pokazale pomembne razlike med učenci, ki so bili izpostavljeni gibalni igri z barvnim kolesom, in tistimi, ki niso bili. Uporaba gibalne igre z barvnim kolesom za učenje je priporočena ne glede na učence in spol.