Mobile Phones and Social Behaviour among Millennials: Future Teachers - Bratina, Tomaž (Revija za elementarno izobraževanje, 2019)
Uporaba mobilnih telefonov in socialni odnosi milenijcev – bodočih učiteljev. Povečano število mobilnih naprav prinaša spremembe v način komunikacije in življenjskega sloga. Posledično se spreminjajo tudi družbene norme in vrednote. Generacije milenijcev prinašajo nove vzorce družbenega vedenja, komunikacije, medosebnih odnosov in interakcij. Hkratna ekomunikacija med prisotnostjo druge osebe in pomanjkanje ali zavračanje neposrednih osebnih stikov sta najpogostejša pojava. Primerno socialno vedenje ob uporabi mobilnega telefona je ključno za bodoče učitelje milenijce, ki bodo poučevali milenijce. Rezultati pričujoče raziskave kažejo na že prisotne in spremenjene vzorce družbenega vedenja, ki jih povzroča uporaba mobilnih telefonov, tudi med bodočimi učitelji. Prisotni so ignoranca, hkratna ekomunikacija, nadomestilo osebnega stika, prav tako pa tudi želja po osebnem stiku z ljubljenimi osebami. Obsežna, približno peturna vsakodnevna uporaba mobilnih telefonov, je druga neželena ugotovitev med bodočimi učitelji.