Učinkovitost metode recipročnega poučevanja v 5. razredu osnovne šole - Ropič, Marija; Ravnjak, Anja; Kordigel Aberšek, Metka (Revija za elementarno izobraževanje, 2008)
Družba nam vsak dan ponuja nove informacije, iz katerih moramo znati izluščiti bistvo in se odločiti, kaj od novega je za nas pomembno in česa ne potrebujemo. Od bralca se zahteva, da obvlada branje raznovrstnega gradiva in da zna nove informacije uspešno uporabiti. Za to pa potrebuje uspešno strategijo branja oziroma tisto strategijo, ki mu bo v dani bralni situaciji v največjo pomoč. Namen je bil ugotoviti uspešnost metode recipročnega poučevanja, ki je bila preizkušena v 5. razredu osnovne šole. COBISS-ID: 239555072