Učinkovitost računalniške igre za prepoznavanje in razumevanje čustev pri otrocih z okvarami sluha - Ghanat, Mozhgan; Zaraii Zavaraki, Esmaeil; Jafarkhani, Fatemeh; Bakhtiarvand, Morteza (Revija za elementarno izobraževanje, 2025)
V študiji ocenjujemo učinkovitost računalniške igre "EMOFIT" pri prepoznavanju in razumevanju obraznih čustev pri otrocih z okvarami sluha, starih od 6 do 10 let. V kvazieksperimentalni študiji s pred- in potestom ter kontrolno in intervencijsko skupino (vsaka n = 15) je sodelovalo 30 otrok. Rezultati kažejo, da "EMOFIT" izboljšuje razumevanje čustev (npr. η² = 0,85), zlasti pri prilagajanju (η² = 0,84), medtem ko so izboljšave pri poimenovanju manjše (η² = 0,57). Ti izsledki poudarjajo potencial iger, kot je "EMOFIT", za izboljšanje socialnih veščin in čustvenega razvoja otrok z okvarami sluha.