Ozaveščenost déležnikov o inkluzivnem izobraževanju - Berwal, Sandeep; Tehlan Dahiya, Varuna (Revija za elementarno izobraževanje, 2025)
V prispevku preučujemo stopnjo ozaveščenosti déležnikov o inkluzivnem izobraževanju. Vzorec obsega 30 ravnateljev šol, 108 razrednikov, 44 staršev in 28 članov vodstvenih komisij šol. Za zbiranje podatkov smo uporabili vprašalnik o ozaveščenosti s tridesetimi točkami. Podatki so analizirani z uporabo deskriptivne statistike. Ugotovitve kažejo, da so déležniki visoko ozaveščeni o inkluzivnem izobraževanju, kjer so med vsemi kategorijami déležnikov najbolj ozaveščeni starši. Kar zadeva spol, ugotovljamo, da so ženske bolj ozaveščene kot moški. Vpliv izobrazbene kvalifikacije na stopnjo ozaveščenosti je viden, saj so déležniki z višjo stopnjo izobrazbe izkazali višjo ozaveščenost.