Kulturna dediščina pri poučevanju glasbe: izkušnje na Hrvaškem - Mucić, Mia; Berbić kolar, Emina (Revija za elementarno izobraževanje, 2024)
V prispevku preučujemo odnos učiteljev glasbe do izobraževanja o kulturni dediščini in ugotavljamo, v kolikšni meri se vsebine, povezane s kulturno dediščino, obravnavajo pri pouku glasbe. V raziskavo so bili vključeni učitelji glasbe (N = 61), zaposleni v hrvaških osnovnih šolah. Rezultati kažejo, da imajo učitelji glasbe zelo pozitiven odnos do vključevanja poučevanja kulturne dediščine v pouk glasbe in menijo, da bi morala biti vsebine kulturne dediščine del učnega načrta za glasbo. Ugotovitve kažejo tudi, da je med učitelji glasbe prisotno določeno nezadovoljstvo glede načina predstavitve dediščinskih tem v učnem načrtu za glasbo in njihove splošne zastopanosti pri pouku glasbe.