Prilagoditev družine in njen odnos do akademskega udejstvovanja učencev na primarni ravni - Abdullah, Tauqeer (Revija za elementarno izobraževanje, 2024)
Družinska prilagoditev je ključnega pomena za otrokove šolske obveznosti. Ta kvantitativna študija je bila izvedena, da bi ugotovili pomembno povezavo med družinsko prilagojenostjo osnovnošolcev in njihovo akademsko angažiranostjo. Ugotovljeno je bilo, da je stopnja družinske prilagoditve študentov pozitivno in pomembno povezana z njihovo akademsko angažiranostjo (r = 619, p <,001). Poleg tega je bila ugotovljena majhna pomembna razlika med študentkami (M = 3,59) in študenti (M = 3,43) glede družinske prilagoditve. Prav tako je bila ugotovljena majhna pomembna razlika med učiteljicami (M = 3,61) in učitelji (M = 3,80) glede akademske angažiranosti študentov.