Učenje z metodo primera pri izboljšanju sposobnosti kritičnega mišljenja osnovnošolcev: Učenje z metodo primera pri izboljšanju sposobnosti kritičnega mišljenja osnovnošolcev: analiza potreb - Nafisah, Ainun; Marmoah, Sri; Riyadi (Revija za elementarno izobraževanje, 2024)
Namen te študije je bil identificirati profile kritičnega razmišljanja učencev in oceniti potrebe učiteljev po učenju metode primera pri izboljšanju veščin kritičnega mišljenja. Uporabljena raziskovalna metoda je bila kvalitativna. Rezultati študije razkrivajo, da so obvladani profili veščin kritičnega mišljenja večine učencev pokazatelji razkrivanja obstoječih dejstev in sklepanja. Kazalniki, da učenci kritičnega mišljenja niso povsem obvladali, pa so oblikovanje glavnih vprašanj, izbira logičnih argumentov, analiza in ocenjevanje. Posledično učitelji potrebujejo učno metodo, natančno metodo primera, da bi spodbudili sposobnosti kritičnega mišljenja.