Primer zgodnje namerne dvojezičnosti: analiza konteksta in strategij - Kayadibli-Oğuz , Serra; Çamlıbel-Acar, Zeynep (Revija za elementarno izobraževanje, 2024)
Namerna dvojezičnost postaja vse bolj priljubljena v državah, v katerih mnogi starši, ki jim je angleščina drugi jezik, svoje otroke vzgajajo dvojezično, t.j. v jeziku okolja in angleščini. Prispevek obravnava primer namerne dvojezičnosti, ki zajema prva štiri leta deklice Ipek, ki živi v Turčiji in je bila od rojstva izpostavljena turščini in angleščini. V okviru longitudinalne kvalitativne raziskave so bili analizirani terenski in reflektivni zapiski, ki osvetljujejo ključne elemente konteksta, v katerem je Ipek izpostavljena dvojezičnosti, vključno z udeleženci, orodji, metodami in tehnikami. Izsledki in izkušnje, pridobljene dem raziskavo, lahko prispevajo k razvoju učinkovitih strategij za namerne dvojezičnosti.