Razvoj in sodobno razumevanje praktičnega učenja skozi delo - Morana Koludrović; Rajić, Višnja (Revija za elementarno izobraževanje, 2024)
Ostra kritika didaktičnega intelektualizma v preteklosti je kot odgovor na to problematiko privedla do različnih pedagoških pristopov k učenju, ki temeljijo na praktičnem učenju skozi delo. V prispevku je prikazan primerjalni pregled razvoja praktičnega učenja skozi delo v daljšem časovnem obdobju. Poleg tega je predstavljen tudi sodobni pristop praktičnega učenja na delovnem mestu in usposabljanja z delom. Opazujemo lahko, kako je praktično učenje skozi delo, ki je bilo včasih del individualnih pedagoških pristopov, postalo del strateških priporočil. Razprava o didaktičnih značilnostih sodobnega praktičnega učenja skozi delo ga jasno opredeli kot didaktični model. Članek poudarja pomen praktičnega usposabljanja z delom kot didaktičnega modela, ki je primeren v vseh učilnicah, ki se osredinjajo na učence ne glede na stopnjo izobraževanja.