Materials Design for Language m-Learning - Pukšič, Dejan; Zemljak Jontes, Melita; Krašna, Marjan (Revija za elementarno izobraževanje, 2015)
Načrtovanje gradiv za mobilno učenje jezikov. Današnji pametni telefoni so postali vsestranske multimedijske naprave. Njihova računska moč je veliko večja od računske moči računalnikov izpred desetletja in tako je sedaj nastopil ustrezni trenutek za uporabo mobilnih naprav v izobraževanju. Tipni uporabniški vmesnik, uporabljen na občutljivih zaslonih, ni le druga oblika računalniške miške. Načrtovanje mobilnih učnih gradiv mora slediti posebnim pravilom za izboljšanje učinkovitosti omejitev prenosnih naprav (tudi pametnih telefonov) na področju aparaturne opreme in uporabniškega vmesnika. V članku predstavljamo vse dileme načrtovanja mobilnih učnih gradiv na praktičnem primeru aplikacije BlaBla™, ki je namenjena za uporabo mobilnih naprav pri učenju jezika.