Vpeljava vizualne slovnice v pouk slovenščine kot materinščine - Starc, Sonja (Revija za elementarno izobraževanje, 2023)
Razprava se osredotoča na učenje vizualne slovnice v študijskem programu za razredne učitelje/ice pri predmetu Slovenski jezik 1 - osnove besedila. Izpostavlja teoretične premise sistemsko-funkcijske in vizualne slovnice kot podlage obravnave večkodnih besedil ter ob študiji primera (34 izpitnih rešitev študentov) in ugotovitvah iz prakse predstavi zahtevnejša mesta študentskega usvajanja teorije in rabe metajezika. Utemeljuje potrebo in pokaže možnost obravnavanja večkodnih besedil v šolskem izobraževanju.