Bralni dnevi rdečih črk: Dr Seussova Zelena jajca in krača z vidika sledenja pogledu - Bergh, Luna; Beelders, Tanya (Revija za elementarno izobraževanje, 2023)
Članek preučuje premikanje pogleda pri branju večkodnega besedila z živahnimi in barvitimi slikami, poleg tega pa posebej raziskuje učinek Stroopovega testa pogleda. Stroopov barvno-besedni test je bil zasnovan za preverjanje zmožnosti bralca, da zatre običajen odziv. Ta posebna različica testa je bralcem predstavila besede, ki poimenujejo barvo, vendar so zapisane v drugi barvi. Rezultati kažejo, da bralci slike zaznavajo ob omembi neznanih predmetov, obrazi in liki pa pritegnejo pozornost. Uporaba neskladnih barv zagotovo povzroča kognitivno disonanco in negativno vpliva na branje.