Learning Creative Arts via Instructional Television - Olubunmi, Odewumi Michael; Atanda, Falade Ayotunde; Olusegun , Adeniran Adewale (Revija za elementarno izobraževanje, 2018)
Učenje ustvarjalnih umetnosti z izobraževalnimi TV-vsebinami. Televizija je avdiovizualna ’’škatla’’, ki je bila prvotno namenjena zabavi, vendar se je po vsem svetu razvila tudi v učinkovito orodje za izobraževanje. Cilji te raziskave so bili: identificirati televizijske oddaje, ki jih gledajo učenci, in njihov odziv na učenje ustvarjalnih umetnosti preko televizije. Študija je bila opisna raziskava medsektorske anketne metode. Uporabljen je bil namenski vzorec desetih šol v Ibadanu, glavnem mestu Nigerije. Pridobili smo odgovore na raziskovalna vprašanja, hipoteze pa smo preverili z analizo kovariance t-testa. Z raziskavo smo ugotovili, da učenci pozitivno sprejemajo televizijo kot pripomoček za učenje ustvarjalnih umetnosti in da bi jih bilo treba spodbujati h gledanju televizijskih izobraževalnih in informativnih oddaj.