Students’ Attitudes Towards Didactic Characteristics in Graphic Design Classes - Kač Nemanič, Martina (Revija za elementarno izobraževanje, 2019)
Stališča dijakov do didaktičnih značilnosti pri pouku grafičnega oblikovanja. Sodobno izobraževanje omogoča razvijanje ustvarjalnega izražanja dijakov, vloga in pomen didaktičnih pristopov v srednji šoli pa celoviteje nista raziskana. V prispevku predstavljamo rezultate raziskave odnosa dijakov do didaktičnih značilnosti pouka grafičnega oblikovanja v srednji šoli. Zanimala so nas stališča dijakov 3. letnikov (17–18 let) do značilnosti predmeta Grafično oblikovanje in nivo zadovoljstva z uporabo učnih metod, učnih oblik in didaktične komunikacije v slovenskih šolah. Rezultati kažejo, da se koncipiranju učinkovitih metodičnih postopkov v praksi namenja malo pozornosti. Nakazuje se potreba po drugačnih didaktičnih pristopih, ki bi prispevali k aktivnemu, zanimivemu, ustvarjalnemu in dinamično zasnovanemu pouku grafičnega blikovanja.