Interpretativna raziskava in njena uporaba na pedagoškem področju - Krmac, Nina (Revija za elementarno izobraževanje, 2022)
Prispevek se osredinja na opredelitev interpretativne raziskave, ki je v slovenskem prostoru slabo poznana. Tudi v svetu je neenotno definirana in pri več avtorjih različno klasificirana. Nekateri jo omenjajo kot način raziskovanja znotraj interpretativne paradigme, medtem ko jo drugi opredeljujejo kot vrsto raziskave oziroma način interpretacije podatkov, ki je mogoč tudi v okviru drugih paradigem. Pogosto je enačena tudi s kvalitativnim raziskovanjem. V prispevku sta tako predstavljena njena vloga in pomen pri raziskovanju, posebej pa je prikazana njena uporabnost na pedagoškem področju.