Digitalni mediji in varnost osnovnošolskih učencev na internetu med pandemijo covid-19 - Blažević, Ines; Klein, Nikolina (Revija za elementarno izobraževanje, 2022)
Digitalni mediji imajo v zadnjem obdobju pomembno vlogo v našem vsakdanjem življenju, to še posebej velja za šoloobvezne otroke. S pandemijo COVID-19 in s prehodom na učenje na daljavo se je izpostavljenost učencev svetovnemu spletu in z njim povezanim pastem še povečala. Članek obravnava vpliv preventivnih programov varne rabe interneta na medijsko pismenost osnovnošolskih otrok. V empirični raziskavi, v kateri je sodelovalo 267 otrok, smo analizirali medijsko pismenost tako z vidika rabe digitalnih medijev kot z vidika varne rabe interneta. Ugotavljali smo tudi razlike med udeleženci glede na spol in starost.