Uskladiti se z Drugim: potovalni predmeti in sodelovalno učenje - Iezaki, Moe; Novotná, Magdalena (Revija za elementarno izobraževanje, 2022)
Projekt, ki temelji na sodelovalnem učenju, je bil izveden na Japonskem in na Češkem in se osredotoča na procese inkulturacije, ki so jih izkusili učitelji in učenci, ki so v projektu sodelovali. Poudarek je na načinih, kako lahko imerzija v vizualno umetnost prispeva k razumevanju kulture, in na integraciji oz. uskladitvi dveh pristopov k poučevanju umetnosti. Projekt spodbuja uskladitev z neznanim Drugim skozi ustvarjanje umetniških del, ’potovalnih predmetov’ in prek sodelovalnega učenja. Zaključimo lahko, da so se udeleženci med dejavnostmi poskušali uskladiti z Drugim in na ta način ustvarili medprostor, ki jim je omogočil iskanje podobnosti med izdelki in sporazumevanje.