Uporaba Kolbovega modela učenja v organiziranih oblikah strokovnega izpopolnjevanja učiteljev - Močinić, Snježana; Tatković, Sanja (Revija za elementarno izobraževanje, 2021)
Uporaba Kolbovega modela izboljšuje rezultate profesionalnega dela in izpopolnjevanja, saj model ponuja priložnost za izmenjavo konkretnih izkušenj, refleksivnega opazovanja, abstraktnega razmišljanja in aktivnega eksperimentiranja ter omogoča povezavo med teorijo in prakso. V empiričnem delu prispevka smo analizirali rezultate ankete med učiteljimi hrvaških osnovnih šol o prisotnosti štirih faz učnega procesa po Kolbovem modelu v organiziranih oblikah strokovnega izpopolnjevanja. Raziskava je pokazala nezadovoljstvo učiteljev s strokovnim izpopolnjevanjem v smislu dejavnosti refleksije o poučevanju, povezovanja teorije s praktičnim delom in spodbujanja raziskovalnih dejavnosti v učiteljski praksi.