The relation between intercultural Sensitivity and world music preferences Among grammar school and vocational School students - Petrušić, Daniela; Šešelj, Tonka (Revija za elementarno izobraževanje, 2021)
Povezava med medkulturno občutljivostjo in svetovnimi glasbenimi preferencami med gimnazijami in poklicnimi šolami. Prispevek raziskuje vpliv vrste srednješolskega izobraževanja, ki so ga izbrali udeleženci, na raven medkulturne občutljivosti in svetovnih glasbenih preferenc ter povezave med medkulturno občutljivostjo in svetovnimi glasbenimi preferencami. V raziskavi je bil uporabljen splošni podatkovni vprašalnik, Lestvica medkulturne občutljivosti in ocenjevalna lestvica za preučevanje preferenc glasbenih fragmentov na vzorcu 124 udeležencev. Pridobljeni rezultati pomembno vplivajo na glasbeno in pedagoško teorijo in prakso v smislu povečanja medkulturne občutljivosti in strpnosti študentov do glasbe in pripadnikov drugih kultur.