Survival Camps in Nature as a Form of Social Skills Training - Vukovič, Matej (Revija za elementarno izobraževanje, 2021)
Tabori preživetja v naravi kot oblika treningov socialnih veščin. Namen prispevka je predstaviti tabore preživetja v naravi, kot obliko treninga socialnih veščin. Tabori so namenjeni predvsem mladostnikom z vedenjskimi in čustvenimi težavami. Vsebujejo veliko vsakodnevnih socialnih veščin, kjer sta pomembna tako skupina kot posameznik v skupini. Socialne veščine so ene od mnogih veščin, ki jih »učimo« na taborih preživetja. Udeleženci spoznavajo vsebine, metode in veščine ter krepijo kompetence, ki jim pomagajo pri boljšemu vključevanju in delovanju v družbi. Predstavili bomo v kolikšni meri in na kakšen način se na taborih preživetja krepijo socialne veščine mladostnikov, kako mladostniki pridobivajo življenjsko pomembne izkušnje in kompetence ter razvijajo lastne potenciale.