Pogledi učiteljev na manjšo učno uspešnost dečkov v provinci Khyber Pakhtunkhwa, Pakistan - Ullah, Raza; Ullah, Hazir (Revija za elementarno izobraževanje, 2021)
Članek poskuša raziskati možne vzroke za nižjo uspešnost dečkov na izpitih, ki jih urad za šolstvo (Board of Intermediate and Secondary Education) letno izvaja v nižji (Secondary School Certificate – SSC) in višji srednji šoli (Higher Secondary School Certificate – HSSC). Cilj študije je proučiti vprašanje manjše uspešnosti dečkov z vidika učiteljev v srednji in višji šoli. Podatki za raziskavo izvirajo iz kvalitativnih intervjujev s 30 (15 moških in 15 žensk) učitelji v srednjih in višjih šolah. Da bi izboljšali učno uspešnost dečkov in njihov odnos do učenja, je treba sprejeti strategije, ki temeljijo na podatkih, pridobljenih s študijo.