Video Explanations as a Useful Digital Source of Education in the COVID 19 Situation - Pestano Pérez, Manuel; Pesek, Igor; Zmazek, Blaž; Lipovec, Alenka (Revija za elementarno izobraževanje, 2020)
Video razlage kot uporaben element izobraževanja v COVID 19 situaciji. V članku predstavljamo trenutno stanje znanstvenih dognanj o obrnjenem učenju med izbruhom virusa COVID 19 in primerjavo dveh modelov, in sicer kitajskega in slovenskega. Portal www.razlagamo.si ponuja asinhrone video razlage, ki učencem omogočajo samostojno upravljanje s časom, ter podporne pogovore, v katerih učenci sinhrono, v pogovorih s študenti pedagoških smeri in učitelji razrešujejo težave z učno snovjo. Ponudimo tudi kvantitativni pregled video razlag. Prispevek bo v pomoč učiteljem, ki poučujejo po načelih obrnjene učilnice in odločevalcem, ki razmišljajo o modelu izobraževanja v prihodnosti.