The Ključni trendi sprememb v osnovnošolskem izobraževanju na Češkem po "žametni revoluciji" leta 1989 - Vladimíra Spilková (Revija za elementarno izobraževanje, 2024)
V pregledni študiji razmišljamo o ključnih trendih v procesu preoblikovanja osnovnega šolstva na Češkem po "žametni revoluciji" leta 1989. Osredinjamo se na glavne mejnike procesa preobrazbe z vidika izobraževalne politike. Jedro študije predstavlja analiza sprememb v osnovnošolskem izobraževanju v šolski praksi, vključno z najpomembnejšimi inovativnimi pristopi. Študijo sklenemo z oceno razvoja češkega osnovnošolskega izobraževanja v kontekstu mednarodnih smernic in z razmislekom o možnostih nadaljnjega razvoja.