The role of formal and non-formal education in the development of technological literacy - Melita Lemut Bajec (Revija za elementarno izobraževanje, 2023)
Izobraževanje otrok za tehnološko pismenost je nuja 21. stoletja, če želimo izobraziti posameznike, zmožne načrtovanja in soočanja s problemskimi situacijami ter sprejemanja informiranih odločitev, ki bodo pripomogle k ustrezni uporabi in razvoju tehnike in tehnologije. Udejstvovanje v prostočasnih interesnih dejavnostih kot obliki vseživljenjskega neformalnega učenja pomembno prispeva k otrokovemu celostnemu razvoju in služi v podporo formalnemu izobraževanju. Namen študije primera je bil raziskati stališča dvajsetih udeležencev raziskave do tehniškega izobraževanja; izzive in naloge, ki jih to nalaga otrokom, učiteljem in mentorjem prostočasnih tehniško usmerjenih dejavnosti ter ovrednotiti znanja in veščine, ki jih doprinaša v otrokovo življenje.