Uporaba GRM in PECS za izboljšanje bralnih sposobnosti pri učencih z motnjo avtističnega spektra - Cristian Edgardo Navarro Arana; Daniela Ivon Calderón Joya; Yarly Paola García López (Revija za elementarno izobraževanje, 2024)
Ta študija primera je analizirala vpliv GRM in PECS na bralne sposobnosti dveh otrok z motnjo avtističnega spektra stopnje I in II. Uporabljen je bil opisni presečni kvantitativni pristop s predeksperimentalno, predtestno, posttestno in enoskupinsko zasnovo. Baterija PROLEC-R je bila uporabljena pred in po uporabi zgoraj omenjenih strategij za merjenje bralne sposobnosti učencev. Rezultati so pokazali, da čeprav sta se oba udeleženca izboljšala v začetnem in leksikalnem procesu branja, je le udeleženec z resnostjo I dosegel srednjo raven branja. Ugotovljeno je bilo, da so bile uporabljene metode uspešne, vendar bo daljša izpostavljenost le-tem verjetno prinesla boljše rezultate.