Learning Creative Arts via Instructional Television - Odewumi Michael Olubunmi; Falade Ayotunde Atanda; Adeniran Adewale Olusegun (Revija za elementarno izobraževanje, 2018)
Učenje ustvarjalnih umetnosti z izobraževalnimi TV-vsebinami. Televizijaje avdiovizualna ''škatla'', ki je bila prvotno namenjena zabavi, vendar se je povsem svetu razvila tudi v učinkovito orodje za izobraževanje. Cilji te raziskaveso bili: identificirati televizijske oddaje, ki jih gledajo učenci, in njihov odziv naučenje ustvarjalnih umetnosti preko televizije. Študija je bila opisna raziskavamedsektorske anketne metode. Uporabljen je bil namenski vzorec desetih šolv Ibadanu, glavnem mestu Nigerije. Pridobili smo odgovore na raziskovalnavprašanja, hipoteze pa smo preverili z analizo kovariance t-testa. Z raziskavosmo ugotovili, da učenci pozitivno sprejemajo televizijo kot pripomoček zaučenje ustvarjalnih umetnosti in da bi jih bilo treba spodbujati h gledanjutelevizijskih izobraževalnih in informativnih oddaj.