Indicators of the Quality of Work in Residential Treatment Centres - Mitja Krajnčan (Revija za elementarno izobraževanje, 2021)
Kazalniki kvalitete dela v vzgojnem zavodu. Vzgojni zavodi v Sloveniji so v zadnjem letu naredili pomemben premik iz tradicionalnih pristopov k programom za mlade prilagojenim glede na njihove potrebe in sicer v celotnem kontinuumu pomoči. Od preventivnega dela do zgodnje detekcije, različnim podpornim programom, različnim programom v izvendružinski vzgoji, intenzivnih obravnav, vse do najtežjih primerov. Zato je pomembno, da se delo ustrezno reflektira skozi postavke kvalitete. Le te zadevajo vse pore delovanja ustanove. S komparativno metodo primerjave virov in analitične sinteze, smo prikazali vsa pomembna področja delovanja takšnega sistema. Orientacija v področja kvalitete dela predstavlja sodoben in aktualen diskurz ter hkrati daje izhodišča za razvoj.