Pogledi učiteljev na manjšo učno uspešnost dečkov v provinci Khyber Pakhtunkhwa, Pakistan - Raza Ullah; Hazir Ullah (Revija za elementarno izobraževanje, 2021)
Članek poskuša raziskati možne vzroke za nižjo uspešnost dečkov na izpitih, ki jih urad za šolstvo (Board of Intermediate and Secondary Education) letno izvaja v nižji (Secondary School Certificate – SSC) in višji srednji šoli (Higher Secondary School Certificate – HSSC). Cilj študije je proučiti vprašanje manjše uspešnosti dečkov z vidika učiteljev v srednji in višji šoli. Podatki za raziskavo izvirajo iz kvalitativnih intervjujev s 30 (15 moških in 15 žensk) učitelji v srednjih in višjih šolah. Da bi izboljšali učno uspešnost dečkov in njihov odnos do učenja, je treba sprejeti strategije, ki temeljijo na podatkih, pridobljenih s študijo.