Znanje učiteljev o zdravju otrok v osnovni šoli - Naila Sadaf; Afshan Huma (Revija za elementarno izobraževanje, 2021)
Članek temelji na enem od raziskovalnih vprašanj obsežnejše študije, katere namen je bil oceniti učinek šolskih zdravstvenih programov v osnovnih šolah v Punjabu (Pakistan). Predstavlja enega glavnih delov raziskave o tem, koliko je šolski zdravstveni program pripomogel k izboljšanju znanja učiteljev glede petih pomembnejših zdravstvenih težav šolskih otrok, to so anemija, pomanjkanje železa, slaba prehrana, astma in težave z dihanjem ter sezonske bolezni. Podatki so bili zbrani s testom, pripravljenim za preverjanje znanja učiteljev o zdravju učencev in o učinkovitem odzivanju na zdravstvene težave. Raziskava je podala nekaj pomembnih ugotovitev, ki jih v nadaljevanju obravnavamo glede na obstoječo literaturo, nato pa ponudimo sklepe in priporočila za izboljšanje veščin učiteljev za dvig zdravja šolarjev.