Didactic Transposition of Rational Numbers: a Case From a Textbook Analysis and Prospective Elementary Teachers’ Mathematical and Didactic Knowledge - Putra Zetra Hainul (Revija za elementarno izobraževanje, 2020)
Didaktični prenos racionalnih števil: primer iz analize učbenika ter matematično in didaktično znanje bodočih učiteljev razrednega pouka. Namen študije je predstaviti podrobno analizo didaktičnega prenosa racionalnih števil iz predvidenega znanja v poučevanje znanja, ki poteka v instituciji za izobraževanje učiteljev. Znanje racionalnih števil, ki naj bi se poučevalo, analiziramo po učbeniku matematike in ga pri predmetu matematika uporabljajo bodoči učitelji razrednega pouka. Analiza se osredinja na matematične prakseologije, zlasti na tip nalog in tehnik. Posredovano znanje nato proučujemo po sodelovalnih delih 32 bodočih učiteljev na temo dveh hipotetičnih nalog učiteljev (HNU), povezanih z operacijami z racionalnimi števili.