European identity and multilingualism - Velički, Damir; Aladrović Slovaček Katarina (Revija za elementarno izobraževanje, 2020)
Evropska identiteta in večjezičnost. Uradni dokumenti, ki urejajo nekatere segmente izobraževanja v hrvaških šolah, vključujejo izraza Evropa in evropska, torej sintagmo evropske identitete. V prispevku avtorji analizirajo koncept evropske identitete in sklenejo da kljub številnim poskusom v znanstveni literaturi ni enotno opredeljen. Hkrati je večjezičnost trdno povezana s pojmom evropske identitete znotraj Evropske unije. S politiko večjezičnosti želi Evropska unija ohraniti jezikovno raznolikost v Evropi in spodbuditi učenje tujih jezikov. Avtorji tega prispevka začnejo z vprašanjem, ali učenje tujega jezika krepi tudi občutek povezanosti z Evropo, in predstavljajo rezultate raziskave, opravljene na Učiteljski fakulteti v Zagrebu v letu 2018/19.