Cultural Elemens in the Texts of Sanja Pilić - Dragun, Dragica (Revija za elementarno izobraževanje, 2011)
Kulturološki elementi v delih Sanje Pilić. Prispevek se ukvarja s kulturološko percepcijo v književnih delih Sanje Pilić. Metodološko se članek navezuje predvsem na tipologijo Raymonda Williamsa, v kateri avtor utemeljuje tri kategorije kulture: idealno, dokumentarno in socialno. Na podlagi izbrane tipologije smo analizirali vrste kulture v treh mladinskih romanih Sanje Pilić, in sicer Drobtinice iz dnevne sobe, Sem se zaljubila?, O mamah vse najboljše.