Poklicne izkušnje grških osnovnošolskih učiteljev kot digitalnih akterjev - Giavrimis, Panagiotis (Revija za elementarno izobraževanje, 2023)
V študiji raziskujemo stališča učiteljev o njihovih izkušnjah v vlogi digitalnih akterjev v grški izobraževalni politiki. Kot orodje za zbiranje podatkov je bil uporabljen intervju. Ugotovitve so pokazale, da so učitelji v naši raziskavi izpostavili pomanjkljivosti grškega izobraževalnega pristopa v smislu materialne in tehnične infrastrukture ter usposabljanja učiteljev glede IKT. Učitelji s tem novim digitalnim kontekstom izobraževanja konceptualizirajo svoje kompetence in samoučinkovitost, dojemanje sebe in čustveni odziv na vključevanje novih digitalnih orodij v pedagoško prakso.