Tablica z ulomki kot učinkovita podpora učencem za razvijanje konkretnega mišljenja pri usvajanju koncepta ulomka - Muhamad Saleh; Bansu Irianto Ansari; Murni; Manovri Yeni; Abubakar; Anwar; Muhammad Isa; Roslina (Revija za elementarno izobraževanje, 2024)
Namen raziskave je preučiti učinkovitost tablice ulomkov v obliki čokolade kot podpore učencem pri usvajanju konceptov ulomkov in pravilnih postopkov za izvajanje operacij z ulomki (seštevanje in odštevanje). Načrt raziskave je deskriptivno kvalitativen. V raziskavi je bilo udeleženih 35 četrtošolcev iz izbrane osnovne šole v Indoneziji. Podatke smo zbirali z opazovanjem med učnimi urami. Rezultati so pokazali, da so tablice za ulomke v obliki čokolade učinkovite kot podpora učencem pri natančnem izvajanju operacij z ulomki, kot so prepoznavanje enakovrednih ulomkov, izenačevanje imenovalcev dveh enostavnih ulomkov ter seštevanje in odštevanje enostavnih ulomkov.