Raziskovanje izvora študentove samoučinkovitosti in njenega odnosa do afektivnih dejavnikov pri učenju matematike - Amien, Sulthon; Abidin Ratno; hidayatullah, achmad; Muhammad Ridlwan (Revija za elementarno izobraževanje, 2023)
Namen te študije je bil raziskati vir samoučinkovitosti učencev in njihov odnos do motivacije, njihova stališča ter njihovo dojemanja podpore učiteljev pri učenju matematike. Tristo petdeset udeležencev je bilo izbranih z metodo stratificiranega naključnega vzorčenja. Študija je temeljila na anketi in kvantitativni analizi; podatki so bili analizirani s statističnimi testi. Ugotovljeno je bilo, da ima večina učencev dobre ocene pri matematiki. Vir samoučinkovitosti pri matematiki je pomembno povezan z odnosom, notranjo motivacijo in učenčevim dojemanjem podpore učitelja.