"Eigentlich wollte Ich nur das Graecum absolvieren" - Seebauer, Renate (Revija za elementarno izobraževanje, 2018)
„Pravzaprav sem samo želela končati grščino” – Analiza samoreferenčnih izjav v kontekstu univerzitetnega poučevanja v dodiplomskem in magistrskem programu. V naslednjem besedilu bodo analizirani dnevniški zapiski iz dodiplomskega in magistrskega študijskega programa na Univerzi na Dunaju. Študentka, ki je zabeležila in analizirala ta opažanja, je zaslužna profesorica humanističnih ved na Pedagoški visoki šoli na Dunaju. Nedvomno nekoliko nenavadna študentka, a opažanja in kriteriji analize so zato toliko bolj osredotočeni. Rezultati so vsekakor splošno relevantni tako za študente kot za akademsko poučevanje. DOI: 10.18690/rei.11.4.315-328.2018 COBISS-ID: