Evaluation of an Integrated Programme of Physical Exericesa with Nursey-aged Children - Petrić, Vilko; Kostadin, Lucija; Peić, Mirela (Revija za elementarno izobraževanje, 2018)
Vrednotenje integriranega programa telesna vadbe s predšolskimi otroki: vpliv na gibalne dosežke. Cilj je bil ugotoviti, ali obstaja možnost izvedbe integriranega programa telesne vadbe z otroki v predšolski starosti, in ovrednotiti vpliv na njihove motorične dosežke. V raziskavo so bili vključeni predšolski otroci. Vzorec spremenljivk obsega štiri teste za vrednotenje motoričnih dosežkov na osnovi različnih gibalnih struktur, ki omogočajo obvladovanje prostora, ovir, vzdržljivosti in ravnanja s predmeti. Razlike med eksperimentalno in kontrolno skupino smo preizkusili s Studentovim t-testom. Rezultati so pokazali, da so otroci v evalviranih programih dosegli izjemne rezultate glede gibalnih dosežkov. DOI: 10.18690/rei.11.3.189 -200.2018 COBISS-ID: