Podjetništvo in izobraževanje bodočih učiteljev - Stamatović, Jelena; Zlatić, Lidija (Revija za elementarno izobraževanje, 2021)
Sodobna vzgoja in izobraževanje morata vključevati učitelje, ki imajo podjetniške kompetence. Predmet naše raziskave se nanaša na vzgojo in izobraževanje za podjetništvo na področju poučevanja. S študenti zadnjih letnikov Pedagoške fakultete v Užicu smo izpeljali polstrukturirane intervjuje (N = 70). Podjetniško vzgojo in izobraževanje je v visokem izobraževanju mogoče izvajati z uporabo formalnih, neformalnih in aformalnih metod. Osnove podjetništva so že zastopane v obstoječem kurikulu, česar pa ni mogoče ocenjevati kot zadostno za sistematizirano znanje podjetništva. Fakultete, ki izobražujejo učitelje, morajo torej biti odprte za nove modele organizacije aktivnosti in vsebin, katerih cilj sta razvoj in spodbujanje podjetniških kompetenc bodočih učiteljev.