Meritve vpliva vlage na toplotno prevodnost tkanin - Slavinec, Mitja; Repnik, Robert; Klemenčič, Eva (Anali PAZU, 2022)
V članku so predstavljeni rezultati meritev vpliva vlage na toplotno prevodnost vpojnih tkanin. Meritve potrjujejo, da se efektivna toplotna prevodnost tkanin z večanjem deleža vode sprva linearno povečuje. Pri večjih relativnih deležih vode v tkanini, meritve kažejo, da se efektivna toplotna prevodnost tkanin ustali okrog vrednosti primerljivi s toplotno prevodnostjo vode. Rezultati meritev primerjamo s teoretično napovedjo po linearnem modelu.
Keywords: toplota; toplotno prevajanje; toplotna prevodnost; vpojne tkanine