Model vodenja kakovosti v višjih strokovnih šolah - Škafar, Branko (Anali PAZU, 2022)
V prispevku je predstavljen izviren model sistema vodenja kakovosti v višjih strokovnih šolah. Model se imenuje Zahteve sistema vodenja kakovosti v višjih strokovnih šolah. Sam model je nastal v okviru projekta IMPLETUM, Aktivnosti 9 Kakovost. Zahteve temeljijo na sodobnih standardih in modelih vodenja kakovosti. Model se je preizkusil v praksi. Višjih strokovnih šol je v Sloveniji v študijskem letu 2010/11 60. Od teh šol jih je model, ki ga predstavljamo, uporabilo več kot 40 šol. Rezultate ocene, kako koristna je uporaba modela Zahteve sistema vodenja kakovosti v višjih strokovnih šolah, ki smo jih pridobili s pomočjo analize anket 30 šol, predstavljamo v tem prispevku.
Keywords: model; kakovost; zahteve sistema vodenja kakovosti v višjih strokovnih šolah; višje strokovne šole