Predstavitev makro in mikrodesigna površine implantatov za potrebe v oralni implantologiji - Rudolf, Rebeka; Zorko, Lidija; Anžel, Ivan (Anali PAZU, 2022)
Razvoj tehnik v oralni implantologiji je vezan na makro in mikrodesign površineimplantatov. Le-ta je v končni fazi odločilen za kakovost povezave implantata z obkrožujočo kostjo. V prispevku je v teh okvirih predstavljena problematika, ki je vezana na vgradnjo in vzdrževanje stabilnosti sistema po vgradnji implantata v oralno okolje ternjegova zmožnost, da sprejme in prenaša obremenitve na griznih površinah.
Keywords: implantologija; makro in mikrodesign površine; oseointegracijski proces; Ti zlitine